Nordmændene skal låne mindre

Nordmændene skal låne mindre

Mange virksomheder, som udbyder lån i Norge har de senere år mødt stor fokus fra medierne samt lovgiverne. Fra regeringens side i Norge har man nemlig været ude og sige, at man ønsker at gøre op med de mange billige og hurtige lån. Aldrig før har der været så mange forbrugslån og det er noget, som ofte går ud over dem, som i forvejen er i den mest pressede situation.

Netop af denne grund har man valgt, at det skal blive sværere for firmaer, der har forskellige forbrugslån at lokke kunder i nettet. For det er meget ofte på grund af en yderst aggressiv markedsføring, at man får folk til at tage disse lån.

Reel sprogbrug i markedsføringen af lån

Noget af det, som meget ofte sker når det kommer til lån er, at firmaer bruger et sprog, som ikke stemmer helt overens med virkeligheden. Ofte bliver der overdrevet meget, og lån bliver snakket om som om, at det næsten er gratis. Det som folk meget sjældent lægger mærke til er det med småt. Og det er problematisk da det er det vigtigste at vide.

Det er nemlig her, der ofte står, at man skal betale tårnhøje renter. Selvom man læser disse numre kan det i sig selv være svært at gennemskue præcis hvad de betyder. Med mindre man er økonom eller lignende er det slet ikke sikkert, at man forstår hvad de betyder.

Noget af det, som man har valgt fra regerings side i Norge er dermed, at der skal være mere gennemsigtighed. Det skal slet og ret være nemmere for forbrugerne at vide hvad de kan forvente af et særligt lån. Meget ofte sker der nemlig det, at en forbruger har taget et lån og pludseligt bliver meget overrasket.

For efter et par måneder har man måske allerede betalt mere end man har lånt og det var ikke lige det man havde forestillet sig. Nu skal nordmændene fra starten af kunne se præcis hvor meget de skal give tilbage af lånet og over hvor lang tid de skal betale. Og det skal stå langt større end det gør på nuværende tidspunkt. For når man har markedsføringen af kreditter i dag kan det endda være svært at se de helt små bogstaver. Nu ønsker man, at de skal fremgå meget tydeligt således, at der ikke er en mulighed for, at forbrugeren overser noget ‘med småt.

Mere arbejde og mindre lån i Norge

Norge er et land med mange penge, hvilket der er forskellige grunde til. Især er det de store mængder olie, som man har i Norge, der gør, at økonomien er rigtig god. Netop derfor er der slet ikke grund til at tage de hurtige mikro- og forbrugslån. Det er noget, som kan gøre, at Norges økonomi generelt bliver værre.

For mange af disse penge, ender med at skulle blive betalt tilbage i stedet for at blive brugt til vækst i landet. Det er også en af grundene til, at man fra Norges regerings side har været ude og lave en mere restriktiv lovgivning vedrørende markedsføring af kreditter og lån.

Kilde: Scandilån.com
Læs “Forskrift om markedsføring av kreditt”
 – Regjeringen.no

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *